Спортна зала

MLADOST HALL

Спортна зала "Младост" се намира в ж.к. "Славейков", в близост до бул. "Стефан Стамболов". Това е най-голямата спортна зала в града. Тя е дом на волейболния шампион ВК „Нефтохимик 2010“ Бургас, в нея се провеждат редица състезания в различни спортни дисциплини, както и тренировки на клубове. Зала „Младост” е известна и с това, че е домакин на едни от най-престижните турнири по спортни танци и художествена гимнастика в България - Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“, Световната купа по стандартни танци, най-големия турнир по художествена гимнастика в страната „Жулиета Шишманова“ – те водят в Бургас едни от най-добрите световни състезатели и са огромно удоволствие за публиката.

Изготвения проект е за мащабен ремонт и реконструкция на целия сграден фонд, като се предвижда цялостна подмяна на всички външни ограждащи елементи, ново фасадно оформление и стилистика с нови прозоречни елементи и окачени фасади, нова отоплителна и климатична инсталация с включена активна вентилация, подмяна на абонатна станция, изграждане на слънчева инсталация за битово горещо водоснабдяване, нова силно и слаботокова инсталация, изграждане на фотоволтаична инсталация (PVAV) с инсталирана мощност 284 kWp за производство на енергия от слънцето, осигуряване на достъпна среда и облагородяване на средата. Проектът вдъхва нов живот на сградата и удължава жизнения й цикъл с десетки години. Фасадното оформление предвижда покриване на най-големия обем от сградата с облицовка от композитни панели с металически ефект в три текстури и финиши: светло матово, тъмно матово и огледално металическо. Вдъхновение за новата визия е имплементиране на усещането за рибни люспи и постоянни бликове на отразената светлина от слънцето при движение в близост до сградата, асоцииращи съзнанието с картина на плуващи морски обитатели, стрелкащи се по дъното. Така сградата загатва дискретно за свързаността си с най-ценната за града природна забележителност, а именно морето.

След завършване на предвидените инвестиционни намерения за СЗ „Младост“ и завършването на новоизграждащата се СЗ „Арена Бургас“ ще се обособи спортно-рекреативен ансамбъл, който интегрира множество социални функции и осезаемо увеличава качеството на социалната среда в прилежащите квартали.

YEAR

2021

LOCATION

Бургас, България

CATEGORY

Ремонт и реконструкция

CREATIVE DIRECTOR

арх. А. Андонов

SHARE PROJECT
  • YEAR : 2021
  • LOCATION : Бургас, България
  • CATEGORY : Ремонт и реконструкция
  • CREATIVE DIRECTOR : арх. А. Андонов
  • VISUALIZATION :